Винаги съм смятала, че творческата енергия у човек е определено количество и е въпрос на избор как човек си я употребява. Повечето хора цял живот безцелно се лутат между грънци, гоблени, фън шуи и висше по Икономика, но малцина избрани са напълно наясно с това, което ги прави щастливи. За Иван това е Литературата. И готвенето.

Често спорим с него за вредите и ползите от измислиците. Поради пълната си липса на въображение, аз често ги наричам лъжи. Въпреки това осъзнавам, че ако не беше балансът между крайности като мен и него, светът би бил доста по-грозен. Дядо Коледа щеще да е тате, Феята на зъбките щеше да е баба, чудовището под леглото щеше да е сестра ми, а цяла Македония би осъмнала без древна история. И докато аз често тичам след неговите сапунени мехури с игла в ръката и ехидна усмивка, Иван успява да ме отлепи от земята, на която съм стъпила прекалено здраво.

Благодаря!

Гергана


Човекът, който ми е помагал, учил и съветвал! Човекът, на когото разчитам винаги щом имам нужда от напътствие или съвет, човекът който никога няма да ме подведе – евала, брат, голям си!

Деян Симеонов


Човек начетен, начетен, та чак дрънка. Човек готов на всекиго да поправи всякави важни и маловажни грешки, особено правописни. Човек с дълг към обществото, обичащ родината си и родния си език. Човек – приятел по всяко време на денонощието готов да услужи без да търси отплата. Привилегировани са тези които имат Иван за свой приятел и другар. Бай Иван, Супер Ваньо или просто Иван. Ивановци по света колкото щеш, но нашият е единствен, различен, искрен.

Стела Василева